Koira ©️ Janina Holmberg

Näytteilleasettajille

Muista ottaa mukaan näyttelyyn koiran rekisterikirja, rokotustodistukset, näyttelynumero ja -hihna, makuualusta, hakaneula sekä vesikuppi. Ulkoiluta koirasi ennen näyttelyalueelle saapumista ja pidä näyttelyalue siistinä.

Näyttelyssämme järjestetään BIS-junior kilpailu.
Arvostelun jälkeen saavat poistua muut paitsi rotunsa parhaat ROP, ROP-juniorit, ROP-veteraanit, rotunsa
parhaisiin kasvattajaluokkiin ja jälkeläisryhmiin kuuluvat koirat sekä ROP-käyttökoirat.
Lue lisää arvosteluluokista

Näyttelypaikka

Näyttelypaikkana toimii Vapaalan liikuntapuisto.
Osoite: Luhtimäki 2, 01660 Vantaa.

Sisääntulo

Rokotustodistusten tarkistus aloitetaan klo 8.00. Koirien tulee saapua näyttelypaikalle vähintään tuntia ennen annettua arvosteluajan alkamista, kuitenkin viimeistään klo 12.00. Huolehdi siitä, että olet koirasi kanssa ajoissa näyttelypaikalla.


Tiedustelut

Ilmoittautumisia koskevat tiedustelut
ma-ke klo 11.00–14.00 puh. 040 506 1149 tai e-mail: pktapahtuma@gmail.com.

Tiedustelut näyttelypäivänä
Näyttelyn toimisto / Heidi Niinistö, puh. 050 304 8883

Pysäköinti

Parkkimaksu on 5 €.
Paikalla ei ole pankkiautomaattia. Parkissa käy käteinen ja MobilePay. Varaa tasaraha.

SÄILYTÄ parkkilippu ulosajoa varten. Parkkiliput tarkistetaan lähtiessä. Parkkilippu tulee ostaa etukäteen
näyttelyalueen lipunmyynnistä. Invakortilla pysäköinti näyttelyn parkkialueella on maksuton.
HUOM! Kennelliiton toimihenkilökortti ei oikeuta maksuttomaan pysäköintiin.

Muuta infoa

Maksuton sisäänpääsy näyttelyalueelle. Mobiililuettelo 3,49 €.
Näyttelyssämme on käytössä näyttelyluettelon ja näyttelyn tulospalvelun tuottava mobiilisovellus.
Sovellus on ladattavissa App Store- ja Google Play -sovelluskaupoista ilmaiseksi nimellä Showlink-mobiili.
Sähköisen näyttelyluettelon hinta sovelluksessa ostettuna on 3,49 € ja sen voi tilata ja maksaa sovelluksen kautta näyttelyä edeltävällä viikolla.

Luettelo julkaistaan näyttelypäivän aamuna kello 6.00.
Näyttelyssämme ei ole painettua luetteloa.

Tuomarinmuutokset

Aikatauluun on merkitty tehdyt tuomarinmuutokset, merkinnät (*) tai (#). Mikäli haluat peruuttaa koirasi
osallistumisen tuomarinmuutoksen vuoksi, ilmoita perumisesta viimeistään 7.5.2023 sähköpostilla pktapahtuma@gmail.com. Liitä viestiin Showlinkin ilmoittautumisvahvistus tai maksukuitin kopio
ja koiran numerolappu. Ilmoittautumismaksu palautetaan näytteilleasettajan niin halutessa, jos ilmoittautuminen peruutetaan *-merkityn tuomarimuutoksen vuoksi. Ilmoita myös tilinumero,
jolle maksu palautetaan. Näyttelytoimikunnalla on oikeus vähentää palautuksesta käsittelykulut.

Ilmoittaessaan koiransa näyttelyyn näytteilleasettaja on sitoutunut noudattamaan Suomen Kennelliiton voimassa olevia näyttelysääntöjä ja täydentäviä ohjeita sekä rokotusmääräyksiä. Huomaathan, että ilmoittautumismaksua ei palauteta koiran tai sen omistajan sairastumisen vuoksi.

Palkinnot

Palkinnot ovat noudettavissa näyttelyn palkintopisteestä näyttelyn ajan. Palkintoja ei lähetetä postitse
jälkikäteen.

Muuta huomioitavaa

 • Teltat: telttoja saa pystyttää vain niille osoitetuille paikoille.
 • Näyttelypaikalla on buffetti sekä tarvikemyynti.
 • Näyttelyssä palkitaan myös BIS käyttökoira seuraavasti:
  • Ryhmäkehään menevät koirat valitaan rotukehässä (1 koira/rotu). Kisaan saa osallistua kaikki koirat, joilla on oikeus osallistua palvelus- tai pelastuskoirakokeiden korkeimpaan luokkaan (saavuttanut vähintään koulutustunnuksen: JK2, HK2, VK2, EK2, IGP2, IPO2, SchH2 tai VPG2, MR2, FH1, IFH1, PEKO-T, RH-TA, RH-FA, RH-FLA) ja jotka ovat saavuttaneet tässä näyttelyssä arvosanan ERINOMAINEN. Saavutetun koetuloksen voi ohjaaja osoittaa koiran kilpailukirjasta
   tai tulosteella KoiraNetistä.
 • BIS pennun valitseminen
  • ROP-pennun valitsemisessa toimitaan kuten pentunäyttelyissä. Rotukehässä valitaan ROP pentu. Saman sukupuolen nuorempien voittaja kisaa vanhempien voittajaa vastaan = saadaan selville sukupuolen paras pentu. Sukupuolen paras pentu kisaa vastakkaisen sukupuolen parasta vastaan ja lopputuloksena saadaan ROP-pentu (ja VSP-pentu). Valittu ROP-pentu jatkaa BIS-kehään.
 • Rokotusmääräykset
  • Näyttelyssämme noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä rokotusmääräyksiä. Tarkastamme näyttelyyn tultaessa jokaisen koiran rokotustodistukset. Mikäli koira hylätään puuttuvien rokotusten vuoksi, ilmoittautumismaksua ei suoriteta takaisin. Koiralla (myös turistikoirilla) tulee olla rokotustodistus (rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistetiedot ja edelliset rokotukset.
  • Kaikissa Kennelliiton alaisissa tapahtumissa läsnä olevilla koirilla tulee olla voimassa seuraavat rokotukset:
   • Penikkatautirokotus-, parvovirusripuli- ja tarttuva maksatulehdusrokotus: Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia, parvovirusripulia ja tarttuvaa maksatulehdusta vastaan. Rokotteet ovat voimassa valmisteyhteenvedon mukaisesti. Huomioi rokotteen varoaika ennen rokotteen voimassa oloa.
   • Raivotauti- eli rabiesrokotus: Koiran pitää olla rokotettu raivotautia vastaan. Rokotteet ovat voimassa valmisteyhteenvedon mukaisesti. Huomioi rokotteen varoaika ennen rokotteen voimassa oloa.
 • Vanhentuneen penikka-, parvovirusripuli- ja tarttuva maksatulehdusrokotuksen sekä raivotautirokotuksen varoaika:
  • Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee se kaikissa tapauksissa uusia vähintään valmisteyhteenvedossa mainitun varoajan mukaisesti ennen tapahtumaa (yleensä 21-30vrk).
  • Koira saa osallistua tapahtumaan seuraavana päivänä varoajan päättymisen jälkeen, eli mikäli varoaika on 21 päivää, saa koira osallistua tapahtumaan 22. päivä rokotuksesta.
 • Tartuntataudit
  • Jos koira sairastuu penikkatautiin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. tarttuvaan hengitystieinfektioon, parvovirusripuliin tms. tarttuvaan mahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.
 • Suomen lain vastaisesti typistetyt koirat eivät saa osallistua näyttelyyn.
 • Tunnistusmerkintä
  • Tunnistusmerkintä on pakollinen Kennelliiton virallisissa näyttelyissä, kokeissa ja kilpailuissa. Tapahtuman järjestäjä tarkastaa tunnistusmerkinnän pistokokein. Mikäli koiralla on siru, jota yleisimmät lukulaitteet eivät tunnista, on koiran omistajalla oltava mukanaan lukulaite, joka kyseisen sirun pystyy lukemaan. Jos tarkastuksessa löytyy koira, jota ei ole tunnistusmerkitty, tulee järjestäjän sulkea kyseinen koira pois tästä tapahtumasta. Epäselvä tatuointi tai toimimaton mikrosiru estää koiran osallistumisen tapahtumaan.
 • Antidoping-valvonta
  • Suomen Kennelliiton valtuuston hyväksymät antidoping-säännöt ja dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita.
 • Lisää tietoa: www.kennelliitto.fi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *